Compact HPL gevelbeplating

Bent u op zoek naar plaatmateriaal om uw boeiboord, gevelbekleding of buitenplafond mee te vervangen? Dan bent u met onze Compact HPL platen klaar voor iedere klus. Onze Compact platen zijn vochtbestendig, duurzaam, onderhoudsarm en verkrijgbaar in tal van verschillende RAL-kleuren! Of u uw project nu in het wit, grijs, antraciet, zwart, groen of blauw wilt hebben, wij kunnen het leveren.

Wilt u voor uw project HPL platen met een houtlook? Dit behoort ook tot de mogelijkheden! Deze platen kunnen wij op bestelling voor u laten produceren. Benieuwd naar welke mogelijkheden er zijn? Kom dan vrijblijvend langs! 

Compact HPL: kleurenwaaier

Wat is Compact HPL?

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminated. De Compact HPL plaat is opgebouwd uit lagen met fenolhars doordrenkt kraftpapier en aan de buitenzijde met melaminehars doordrenkt decorpapier, dat samen met een UV bestendige overlay onder hoge druk en hoge temperatuur tot een plaat wordt geperst. Hieraan ontleent de plaat zijn fysische- en mechanische eigenschappen: 

• Hoge stootvastheid en slagsterkte; 

• Vocht- en vorstbestendig; 

• Makkelijk te verwerken en te plaatsen; 

• Berekenbare uitzetting- en krimpcoëfficiënt; 

 

Duurzaam, weersbestendig en op kleur

De platen zijn uitermate geschikt voor projecten in de buitenlucht. Boeiboorden, gevels of dakkappelen behoren onder andere tot de mogelijkheden. Doordat de platen weersbestendig zijn is uw buitengevel beschermd tegen weer en wind! 

Compact HPL gevelbeplating is beschikbaar in verschillende RAL-kleuren. Hierdoor is er voor ieder project de gewenste kleur aanwezig. Door de aangebrachte UV-filter blijven de platen ook gedurende lange tijd kleurvast.

Montage en verwerking

HPL platen kunt u zowel verlijmen als schroeven. Naast het plaatmateriaal haalt u bij ons ook alle benodigdheden voor de montage en verwerking van de platen.

De afmeting van de gevelplaten zijn 305x130cm. De standaarddikte is 6mm.

Verwerkingsvoorschriften zijn beschikbaar bij de balie of kunnen u per mail worden toegezonden.