Wilt u graag een warme sfeer creëren in de door douglashout te gebruiken? Douglas is een stevige houtsoort die tegelijkertijd makkelijk bewerkbaar is. Daarom is dit hout zeer geschikt voor bijvoorbeeld een overkapping. Onze balken van douglas zijn duurzaam; ze gaan lang mee en ze zijn onderhoudsarm. Bij Haenen Hout- en Plaatmaterialen in Reusel vindt u prachtig douglashout voor in de tuin.

 

Heeft u interesse in onze materialen?

Tuinhuis in Reusel
schommel douglas

De toepassingen van douglashout

Bij Haenen Hout- en Plaatmaterialen kiest u onder andere uit palen en gordingen van douglashout. Ook bestelt u houten gevelbekleding van douglas, want deze houtsoort is bestand tegen alle weersinvloeden en dit maakt het erg geschikt om te gebruiken voor een gevel. De balken van douglas zijn te gebruiken voor in de tuin voor een overkapping, schutting of voor plafondbekleding. Houten plafond- of gevelbekleding zorgt voor een warme uitstraling en kunt u zowel horizontaal als verticaal monteren. Voor horizontale bekleding kiest u voor Zweeds rabat en voor verticale bekleding gebruikt u tand- en groefplanken. Als u niet zeker weet welk materiaal u het beste gebruikt, adviseren we u graag in onze houthandel in Reusel.

Welke houtsoorten verkopen we nog meer?

We verkopen naast douglashout ook vurenhout, dat direct geleverd wordt vanuit zagerijen in Noord-Europa. Vuren uit Noord-Europa staat bekend om de uitstekende kwaliteit en gebruikt u vooral gebruikt bij constructiewerkzaamheden van daken, vloeren of wanden. De geïmpregneerde variant kunt u het best buiten gebruiken voor onder andere schuttingen. Dankzij het impregneren wordt het hout duurzamer en profiteert u langer van de buitenconstructie. Waar douglas en geïmpregneerde balken dus geschikt zijn voor buiten, is vuren ideaal voor constructiewerkzaamheden.

Laat u adviseren door onze experts

Het is bij ons mogelijk om grote hoeveelheden douglashout of ander hout af te nemen. Vaak neemt u deze direct mee en anders zorgen we ervoor dat u de producten snel kunt afhalen bij onze houthandel. Twijfelt u of u beter balken van vuren of douglas kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een overkapping? Onze experts geven u graag uitgebreid advies en denken met u mee. Zo weet u zeker dat u met het juiste hout voor uw klus de deur uitgaat. Heeft u nog vragen? Bel dan naar 0497-641837 of stuur een e-mail naar verkoop@haenenhoutenplaatmaterialen.nl.