Houten gevelbekleding

Voor een warme uitstraling kiest u voor een houten gevelbekleding. Een houten gevelbekleding kunt u zowel horizontaal als verticaal monteren. In ons assortiment hebben we bij Haenen Hout- en Plaatmaterialen in Reusel een grote variatie houten planken die hiervoor perfect te gebruiken zijn. Wanneer u kiest voor een horizontale bekleding, kunt u kiezen voor Zweeds rabat in zwarte of blanke uitvoering. Voor een verticale bekleding zijn onze tand- en groefplanken geschikt. Naast houten gevelbekleding verkopen we ook andere soorten gevelbekleding.

Houten gevelbekleding voor buiten

Gevelbekleding zweeds rabat zwart

Zweeds rabat zwart

Een van onze meest gevraagde houten gevelbekleding is Zweeds rabat in het zwart. Deze planken worden in de volksmond ook wel potdekselplanken genoemd. De planken vallen over elkaar heen, waardoor er een mooi effect ontstaat. Ze zijn gemaakt van teruggedroogd vurenhout dat vervolgens twee keer is gespoten met hoogwaardige verf.

Gevelbekleding zweeds rabat blank

Zweeds rabat blank

Zweeds rabat, ofwel potdekselplanken, zijn geschikt als houten gevelbekleding van uw woning of tuinhuis. De planken zijn gemaakt van douglashout en zijn daardoor uitermate geschikt voor exterieur gebruik. Na verloop van tijd vergrijst het hout door blootstelling aan de zon.

Gevelbekleding geïmpregneerd rabat

Geïmpregneerd rabat

Geïmpregneerd rabat is gemaakt van vuren. Het impregneerproces zorgt ervoor dat het hout geschikt is voor bijvoorbeeld schuttingen en wanden. Door het impregneerproces hebben de planken een rustige, groene kleur. Deze kleur wordt na verloop van tijd grijs. De planken vallen over elkaar heen waardoor er een reliëf in uw gevel ontstaat.

Houten gevelbekleding voor binnen

Gevelbekleding dakbeschot

Douglas dakbeschot

Douglas-dakbeschot wordt veelal gebruikt in tuinhuizen en overkappingen als binnenwand- of plafondbekleding. De planken zijn voorzien van een tand-groefverbinding, waardoor de planken netjes in elkaar vallen en worden verticaal bevestigd.

Gevelbekleding fijnbezaagd vuren

Vuren fijnbezaagd

Fijnbezaagd vuren is een prachtige plank die veelal gebruikt wordt als plafond. De planken zijn fijnbezaagd en hebben daardoor een erg gewilde grovere structuur. Deze planken worden vaak voorzien van een whitewash voor een mooi, wit plafond. 

Koop al uw benodigde houten gevelbekleding bij ons

Bij Haenen Hout- en Plaatmaterialen in Reusel koopt u verschillende soorten houten gevelbekleding en kiest u geschikt materiaal voor iedere toepassing. Of u nu hout nodig heeft voor een overkapping of bevestigingsmaterialen om uw project af te maken; u kunt bij ons terecht. Bel voor meer informatie naar 0497-641837 of stuur een e-mail naar verkoop@haenenhoutenplaatmaterialen.nl.