Gevelbekleding

Voor een warme uitstraling kiest men vaak voor een houten gevelbekleding. Een houten gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. In ons assortiment hebben wij een grote variatie houten planken die hiervoor perfect te gebruiken zijn. Wanneer u wilt kiezen voor een horizontale bekleding kunt u kiezen voor het Zweeds rabat in zwarte of blanke uitvoering. Voor een verticale bekleding zijn onze tand en groef planken geschikt! 

Naast houten gevelbekleding hebben wij ook gevelbekleding van HPL of Rockpanel. Deze materialen zijn zeer onderhoudsarm en gaan vele jaren mee!

Gevelbekleding buiten

HPL

High Pressure Laminated (HPL)

HPL-platen zijn geschikt voor exterieure toepassingen. De platen zijn vochtbestendig en behoeven weinig onderhoud. De platen hebben een zeer lange levensduur en zijn uitermate geschikt voor het gebruik als buitengevelbekleding of boeiboord van uw huis.

Wij hebben deze platen in verschillende kleuren op voorraad. Zit uw kleur er niet bij? Dan kijken wij of wij deze toch voor u kunnen bestellen!

Rockpanel

Rockpanel

Rockpanel platen worden  gebruikt voor het bekleden van buitengevels of boeiboorden. De platen zijn gemakkelijk te verwerken, licht van gewicht en hebben een zeer lange levensduur.

Gevelbekleding zweeds rabat zwart

Zweeds rabat zwart

Een van onze meest gevraagde gevelbekleding is het Zweeds rabat zwart. Deze planken zijn in de volksmond ook wel bekend als potdekselplanken. De planken vallen over elkaar heen waardoor een mooi effect ontstaat. De planken zijn gemaakt van teruggedroogd vurenhout wat vervolgens twee keer is gespoten met hoogwaardige verf. 

Gevelbekleding zweeds rabat blank

Zweeds rabat blank

Zweeds rabat ofwel potdekselplanken zijn geschikt voor het gebruik aan de gevel van uw woning of tuinhuis. De planken zijn gemaakt van douglashout en daardoor uitermate geschikt voor exterieur gebruik. Na verloop van tijd vergrijst het douglas door blootstelling aan de zon. 

Gevelbekleding geïmpregneerd rabat

Geïmpregneerd rabat

Geïmpregneerd rabat is gemaakt van vurenhout. Het impregneerproces zorgt ervoor dat het vurenhout geschikt is voor het gebruik in schuttingen, wanden en dergelijke. Door het impregneerproces hebben de planken een rustig groene kleur. Deze kleur wordt naar verloop van tijd grijs. De planken vallen over elkaar heen waardoor er een reliëf in uw gevel ontstaat. 

Gevelbekleding binnen

Gevelbekleding dakbeschot

Douglas dakbeschot

Douglas dakbeschot wordt veelal gebruikt in tuinhuizen en overkappingen als binnenwand- of plafondbekleding. De planken zijn voorzien van een tand-groef verbinding waardoor de planken netjes in elkaar vallen. De planken worden verticaal bevestigd. 

Gevelbekleding fijnbezaagd vuren

Vuren fijnbezaagd

Vuren fijnbezaagd is een prachtige vuren plank die veelal gebruikt wordt als plafond. De planken zijn fijnbezaagd en hebben daardoor de erg gewilde grovere structuur. Deze planken worden vaak voorzien van een whitewash voor een mooi wit plafond.  

 

slideshow home

Gebrand douglas

Het douglas hout wordt aan de hand van een brandingsproces verkoold en vervolgens met de hand teruggeborsteld. De nerven in het hout komen hierdoor naar boven. Dit geeft een warme kleurstelling in het hout. Prachtig voor het gebruik in een bar, restaurant of als accent in uw woning. 

Let op: Deze planken worden gemaakt op aanvraag