Uw gevel, onze passie

Duurzaam, tijdloos en prachtig om te zien. Dat zijn termen die naar voren komen bij onze gevelbekleding van thermisch gemodificeerd hout. Een houten gevelbekleding geeft uw woonhuis of bedrijfspand een warme en tijdloze uitstraling. Of u nu op zoek bent naar een open- of gesloten gevelafwerking, ons brede assortiment in verschillende profielen, kleuren en houtsoorten biedt de oplossing!

Thermisch gemodificeerd hout: Showroom

Thermisch gemodificeerd, wat is dat?

Thermisch modificeren is het gecontroleerd en geleidelijk verwarmen (“bakken” in de volksmond) van het hout waarbij het hout eerst gedroogd wordt tot een vochtigheidspercentage van 0%. Na het terug drogen wordt er naast hitte ook waterdamp/stoom toegevoegd. Dit volledige proces, dat ca. 24 uur duurt, zorgt er voor dat het hout een warme bruine kleur heeft gekregen, de chemische en fysische eigenschappen van het hout zijn onomkeerbaar veranderd en het uiteindelijke hout is tussen de 4 – 7 % droog, zo goed als harsvrij en zeer vormstabiel. De grootste en belangrijkste verandering is dat de duurzaamheidsklasse van klasse 4(niet duurzaam) naar klasse 2(duurzaam) is gegaan waardoor het hout uitermate geschikt is om aan een gevel te verwerken. 


Verschillende houtsoorten

Thermisch gemodificeerde gevelbekleding is beschikbaar in vuren en fraké. Deze verschillende houtsoorten hebben ieder een eigen uitstraling. Hierdoor is er voor ieder project een geschikte houtsoort! 

Per houtsoort zijn er een drietal bewerkingen mogelijk: geschaafd, bezaagd of geborsteld. Iedere bewerking heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Fraké kan en mag pinholes bevatten. Pinholes zijn kleine gaatjes in het hout die zijn ontstaan tijdens het leven van de boom. 

 

 

 

 

 T

Thermisch gemodificeerd hout: vuren
Thermisch gemodificeerd vuren
Thermisch gemodificeerd hout: fraké
Thermisch gemodificeerd Fraké
E01
E02
E05
E10
E01A
E04
E07

Verschillende profielen

Horizontaal, verticaal, rabat of rhombus? Alles is mogelijk! Al onze gevelbekleding is in zeven verschillende profielen verkrijgbaar. Per profiel zijn er verschillende afmetingen mogelijk. Zo is er voor ieder project het geschikte product!

Verschillende kleuren

Wilt u iets anders dan houtkleur aan uw gevel? Ook dan is er volop keus. Het is namelijk ook mogelijk om de gevelbekleding op een gewenste kleur te laten spuiten. U geeft aan welke houtsoort, profiel en kleur u wilt, wij regelen de rest! 

Gaat u voor een donkere, lichte of juist een zeer kleurrijke gevel? Hiernaast ziet u een greep uit het assortiment!

Thermisch gemodificeerd hout: Showroom

Verwerken

Het is van belang dat de planken op correcte wijze gemonteerd worden. Maak hiervoor gebruik van de verwerkingsvoorschriften. Zorg daarnaast dat u de gevel voorziet van de juiste gevelfolie!